Cele mai importante beneficii ale magneziului explicate

0 Shares
0
0
0

Cele mai importante beneficii ale magneziului explicateMagneziul este al patrulea mineral ca si prezenta in corpul uman. Acesta joaca mai multe roluri importante in sanatatea corpului si a creierului. Este important ca fiecare persoana sa inteleaga de ce are nevoie de magneziu, mai multe informatii putand fi gasite in articolul Magneziu: ce este si de ce avem nevoie de el?.

  1. 1. Magneziul este implicat in sute de reactii biochimice din corpul tau

Magneziul este un mineral gasit pe pamant, ocean, plante, animale si oameni. Aproximativ 60% din magneziu din corp se gaseste in os, in timp ce restul se afla in muschi, tesuturi moi si fluide, inclusiv sange. De fapt, fiecare celula din corpul tau il contine si are nevoie de el pentru a putea sa functioneze.

Unul din rolurile principale ale magneziului este actionarea ca potentiator sau „molecula de ajutor” in reactiile biochimice continuu efectuate de enzime. De fapt, este implicat in mai mult de 600 de reactii din corp, inclusiv:

  • Crearea de energie: ajuta la transformarea alimentelor in energie.
  • Formarea proteinelor: ajuta la crearea de proteine ​​noi din aminoacizi.
  • Intretinerea genelor: ajuta la crearea si repararea ADN-ului si ARN-ului.
  • Miscarile musculare: contribuie contractia si relaxarea muschilor.
  • Reglarea sistemului nervos: ajuta la reglarea neurotransmitatorilor, care iti trimit mesaje in tot creierul si sistemul nervos.
  1. Poate creste performanta sportiva

Magneziul joaca, de asemenea, un rol in performanta sportiva. In timpul exercitiilor fizice, poate fi nevoie de 10-20% mai mult magneziu decat atunci cand te odihnesti, in functie de activitate.

Magneziul ajuta la miscarea glucidelor in muschii si la eliminarea acidului lactic, care se poate acumula in muschi in timpul exercitiilor fizice si poate provoca dureri.

Studiile au aratat ca suplimentarea cu acesta poate stimula performanta la exercitii pentru sportivi, varstnici si persoane cu boli cronice.

  1. Magneziul combate depresia

Magneziul joaca un rol critic in functia creierului si starea de spirit, iar nivelurile scazute sunt legate de un risc crescut de depresie. O analiza la peste 8.800 de persoane a constatat ca persoanele cu varsta sub 65 de ani cu cel mai scazut aport de magneziu aveau un risc mai mare de depresie cu 22%.

Unii experti considera ca continutul redus de magneziu al alimentelor moderne poate provoca multe cazuri de depresie si boli mintale.

Suplimentarea cu acest mineral poate ajuta la reducerea simptomelor depresiei si, in unele cazuri, rezultatele pot fi considerabile.

  1. Are beneficii impotriva diabetului de tip 2

De asemenea, magneziul beneficiaza persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Studiile sugereaza ca aproximativ 48% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au un nivel scazut de magneziu in sange. In plus, cercetarile indica faptul ca persoanele cu un aport scazut de magneziu au un risc mai mare de a dezvolta diabet.

  1. Magneziul poate scadea tensiunea arteriala

Studiile arata ca administrarea de magneziu poate scadea tensiunea arteriala. Intr-un studiu, persoanele care au luat 450 mg pe zi au inregistrat o scadere semnificativa a tensiunii arteriale sistolice si diastolice. Cu toate acestea, aceste beneficii pot aparea numai la persoanele care au hipertensiune arteriala.

  1. Are beneficii antiinflamatorii

Aportul scazut de magneziu este legat de inflamatia cronica, care este unul dintre factorii care determina imbatranirea, obezitatea si boala cronica. Intr-un studiu, s-a constatat ca copiii cu cel mai scazut nivel de magneziu din sange au cel mai ridicat nivel al markerului inflamator CRP. De asemenea, au avut niveluri mai mari de zahar din sange, insulina si trigliceride.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.